sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Tietotekniikan valintoja

En muista kuinka monta Nokian puhelinta olen omistanut, mutta ensimmäiseni oli heti Nokia Citymanin jälkeisiä malleja. Parhaat kokemukset jäivät kuitenkin 10 vuotta myöhemmin julkaistusta mallista Nokia N95. Näin jälkeenpäin asiaa miettien, tajuan että Qwerty-näppistöä lukuunottamatta N95 olisi edelleen kovimpia luureja. Tietääkseni ko. luuria myytiinkin erittäin paljon. Jossain vaiheessa vaihtui luurin merkki ja ostin iPhonen. Se on toistaiseksi ollut hyvä, nopea ja luotettava kaveri. 2.vaihtari oli hintansa takia Samsung, mutta hylkäsin sen (Androidin) Windowsiin verrattavien asennus-, käyttö-, tietoturvahässäköiden takia.

Myös tietokonemaailmassa siirryin Applen leiriin, vaikka olin kokenut pitkän ja mielenkiintoisen elämän CP/M:n, MS-DOS:n ja viimeisenä Windows XP:n parissa. Hyppy Microsoftin ajatusmaailmasta Appleen tuntui alussa oudolta, mutta kuukauden MacPro:n käytön jälkeen olin tyytyväinen valintaan. Töissä Windowsia jatkuvasti käyttäneenä näen näiden kahden ekosysteemin erot, hyvät ja huonot puolet. Vaikka monissa teknisissä vempaimissa näkyy insinöörien subjektiivinen ajatusmaailma niin ero Applen laitteiden eduksi on ollut huikeaa. En löydä yhtään syytä miksi palaisin takaisin Windowsin leiriin. Keskustelu näiden kahden jätin valinnan välillä on värikästä, mutta yleensä tyhjää, koska pääosalla vastakeskustelijoista on kokemusta ainoastaan Windowsista. Monet vaikuttavat olevan periaatteessa kiinnostuneita Applen leluista, mutta lopuksi vedetään 'Ku se on niin kallis' -kortti niin eipä siihen ole sitten minullakaan muuta sanottavaa.

Laitemerkeistä ja tekniikoista riippumatta, on käsittämätöntä miksi vieläkin valtaosa elektronisista laitteista sisältävät insinörttien monimukaisia tai outoja ratkaisuja. Esim. televisiovalmistajat mainostavat hienoja ominaisuuksia, mutta niiden myötä on tehty uusia rajoitteita, johtuen osittain lisensseistä. Mielestäni ollaan vielä kaukana älytekniikasta ja hyvästä käyttömukavuudesta. Taidanpa lähteä metsään makkaran paistoon ja nauttimaan tynnyrilinnun tiputtelusta :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti